با حضور منصور کريمزاده فرماندار شهرستان لردگان، قاسم دانشياري معاون هماهنگي امور عمراني فرمانداري، علي زاهدي مديرکل دفتر امور روستايي و شوراها، فرشيد رياحي مديرکل بنيادمسکن انقلاب اسلامي استان،کارشناسان بنيادمسکن و امور روستايي، بخشداران، دهياران و مسئولين شهرستاني بنيادمسکن، جلسه بحث و بررسي نحوه توزيع قير رايگان به دهياري هاي شهرستان لردگان در سالن جلسات فرمانداري برگزار شد.
در ابتدا بخشداران و دهياران به بيان مسائل و مشکلات و مطالبات خود پرداختند.
سپس منصور کريمزاده گفت: بخشدار منج و دهياران اين بخش، سهميه قير رايگان تخصيصي خود را جذب نموده و اعلام آمادگي نمودند که چنانچه روستاهايي از بخش هاي ديگر به هر دليلي قادر به جذب سهميه قير رايگان خود نمي باشند روستاهاي اين بخش مي توانند جايگزين آنها شوند.
ايشان در ادامه افزود: مقدار سهميه تخصيصي به بخش هاي 3 گانه شهرستان به شرح ذيل است: بخش منج : 309 تن که مقدار 150 تن آن پيمانکار معرفي شده و 159 تن باقيمانده را نيز تا 14 تيرماه فرصت دارند که پيمانکاران را به استان جهت شروع به کار و انعقاد قرارداد معرفي نمايند.
بخش مرکزي: مقدار 535 تن سهميه داشته که مقدار 197 تن آنرا ،پيمانکار معرفي کردند و مقدار 338 تن باقيمانده را نيز بايد در مهلت مقرر جذب نمايند.
بخش رودشت: مقدار 124 تن سهميه داشتند که مقدار 24 تن آنرا معرفي کرده و 100 تن باقيمانده را نيز بايد در مهلت مقرر جذب نمايند.
کريمزاده همچنين گفت: از 1100 تن قير تخصيصي، مقدار 132 تن باقي مي ماند که در صورت اعلام آمادگي دهياران بخش منج، دفتر امور روستايي هماهنگيهاي لازم را جهت تخصيص قير مورد نظر به اين روستاهاي بعمل آورد.
ايشان افزود: در خصوص روستاهايي که از مسير جاده لردگان – خوزستان مي گذرد و طي سفر معاون محترم هماهنگي امور عمراني استانداري، مقرر شد که کار آسفالت بصورت 3 بخشي انجام شود يکي متولي قير، يکي متولي زيرساخت و راهداري نيز متولي اجرا باشد اما بصورت قطعي نيست البته نظر اينجانب اينست که بايد در استان مصوبه اي گذرانده شود يا دوستاني که مي خواهند جاده ملي ببرند طبق قانون، کمربند سبز ببرند و بعد قانون روستا را آنجا اجرا مي کنيم و دهياري با مشارکت بنيادمسکن اجرا خواهد کرد. اگر چنانچه بخواهيم جاده را از بين روستاها ببريم علاوه بر آسفالت مسير محدوده روستا بايد نسبت به نصب تابلوهاي راهنمايي و رانندگي، حفاظت روستا و ساير مراحل قانوني را ببينند و ما اجازه نخواهيم داد که جاده را از بين روستايي ببرند که خود روستا را آسفالت نکنند.
منصور کريمزاده همچنين گفت: موضوع ديگر اينست که دهياران با اعتباراتي که دارند تعهد ايجاد کنند. وقتي با پيمانکار براي انجام پروژه قرارداد منعقد مي کنيد اگر پيمانکار در قرارداد ذکر کند که اين پروژه را انجام داده و 5 يا 6 سال ديگر طلبش را مي گيرد اين جزو تعهدات دهياري نيست بلکه جزو تعهدات پيمانکار است.
ايشان افزود: اگر پيمانکاري توان مالي جهت اجراي پروژه هاي دهياري دارد و بصورت اقساطي کار ميکند هماهنگي لازم را جهت عقد قرارداد دهياري هايتان با پيمانکار انجام دهيد.
ايشان افزود : 50 درصد از روستاهاي استان در شهرستان هاي لردگان، خانميرزا و فلارد قرار دارد که از کل 368 روستا، تعداد 293 روستا در شهرستان لردگان قرار دارد. اعتبار محروميت زدايي که تخصيص داده شده و قرارگاه امام حسن مجتبي (ع) متولي کار است که در حوزه آبرساني مي باشد بصورت 70 به 30 مي باشد يعني 70 درصد اعتبار از قرارگاه و 30 درصد نيز سازمان برنامه و بودجه به دستگاهها اختصاص مي دهد که تعداد 10 دستگاه اجرايي مي باشند که عمليات آبرساني به تعداد 120 روستاي محروم در استان را انجام دهند که با توجه به اينکه شهرستان لردگان جزو 31 شهرستان کمتر توسعه يافته مي باشد بايد همه تلاش خود را بکنيم تا بتوانيم اعتبارات بيشتري براي روستاهاي شهرستان جذب نمائيم.
منصور کريمزاده گفت: بيشترين اعتبار در دولت آقاي رئيسي در پروژه آبرساني به 53 روستاي بخش رودشت و مرکزي تخصيص داده شده است. در خصوص جذب قير رايگان، دهياران موظفند به همه مردم روستا اطلاع رساني کنند و آنها را از مزاياي قير رايگان جهت اجراي آسفالت معابر روستايي آگاه نمايند و تمام تلاش خود را جهت جذب قير رايگان و معرفي پيمانکار جهت اجراي پروژه انجام دهند و از ادارات کل بنيادمسکن و دفتر امور روستايي هم انتظار داريم در اين زمينه مساعدت هاي لازم را با دهياري ها داشته باشند.
علي زاهدي در ادامه گفت : اگر چنانچه پيمانکاري حاضر است قرارداد 5 ساله جهت اجراي عمليات عمراني با دهياري منعقد نمايد چه اشکالي دارد که با وي قرارداد ببنيديم؟
وي در ادامه افزود: اين جلسه در خصوص بررسي نحوه جذب قير رايگان توسط دهياران شهرستان لردگان که از طرف بنيادمسکن به دفتر امور روستايي اختصاص داده شده تشکيل شد که مقدار 1100 تن قير رايگان را براي آسفالت معابر روستاها اختصاص داديم که با اين مقدار قير مي توانيم مقدار 170000 متر مربع از معابر روستايي مان را آسفالت کنيم که مبلغ ريالي آن تقريباً حدود 11 ميليارد تومان مي باشد که اين مبلغ فقط مربوط به قير رايگان مي باشد و اميدواريم با تخصيص هايي که در سال 1402 داريم تقريباً بتوانيم آسفالت روستاها و زيرسازي معابر آن را به مرحله قابل قبولي برسانيم.
فرشيد رياحي گفت : امروز از چند روستاي شهرستان بازديد ميداني داشتيم امروز بايد جهت گيري هايمان را مشخص کنيم و با همديگر هم راستا باشيم ما همگي يک گروه و يک تيم هستيم و يک هدف مشترک داريم که مهمترين آن عمران و توسعه روستا مي باشد و وظايف هرکداممان در حوزه هاي کاري مان با هم متفاوت است و با وجود مشکلاتي که وجود دارد بايد هم افزايي و همدلي داشته باشيم. بخشداران محترم صحبت ها و چالش هايي را بيان نمودند که همگي درست است اما چه بايد بکنيم ؟ يک رويکرد اينست که اشکالات وجود دارد و اعتبار هم وجود ندارد و بدهي هاي دهياري زياد است و واريزي ها کم است و کفاف پرداخت حقوق دهيار را هم نمي دهد و موضوعات متعددي در روستا و دهياري وجود دارد و مسائلي از اين جنس. اگر از اين زاويه به موضوع نگاه کنيم راحت ترين راه حل، پاک کردن صورت مسئله است، چه اتفاقي مي افتد؟ بيشترين سهميه قير رايگان که به مقدار 1100 تن به شهرستان لردگان تخصيص داده شده و ما هم براساس شاخص هاي توزيع اعتبارات آن را توزيع کرديم نمي شود جذب کنيم يا مقدار کمي از آن را مي توانيم جذب کنيم اولويت را به شهرستان ديگري بدهيم و در صورت عدم جذب در شهرستان ديگر به استان ديگري بدهيم.
اما نگاه و رويکرد دوم اينست که بنا را بر حل مسئله بگذاريم و سعي کنيم با همکاري و همدلي مشکلات پيش رو را حل نمائيم.
ايشان در ادامه افزود : دهياران از ظرفيت پيمانکاراني استفاده نمايندکه امکان تحمل براي دريافت کارکرد خود را طي 4 تا 5 سال آينده داشته باشند و اين توافقي است که پيمانکار با دهيار انجام مي دهد و هيچ منعي ندارد. اگر دهياران از اين فرصت جذب قير رايگان استفاده نکنند اين قير برگشت خواهد خورد و به شهرستان ديگري تخصيص داده خواهد شد.